MANELE

  

Nu, nu suntem la emisiunea "Nashu" sau "Marius Tuca Show" ci suntem aici pentru un monolog asupra subiectului "manele".


Sa incepem cu definirea cuvantului "manea". Deci:


manea = (cica) specie muzicala, aparuta dupa anii 90, in a carei versuri se regasesc subiecte precum banii, prostitutia si dusmanii. A reusit sa prinda la romani ca urmare a trasaturii noastre de natzie de a copia tot ce e mai urat.

Acum sa discutam despre interpretii acestui "gen":


Sunt in linii mari, doar niste simplii lautari, avizi dupa banii publicului-tinta, care copiaza linia melodica din Orient, si care pun niste versuri de rahat, facuta doar pentru a rima, fara sa aiba o noima. In plus, gramatica lasa de dorit. Oare nu va zgarie pe creieri?! Subiectele principale sunt numai dusmanii, banii si femeile. Da' nu v-ati plictisit? Ce draq eu as muri draq sa ascult mereu aceleasi versuri cu aceleasi subiecte. Asta inseamna ca, voi manelistii sunteti niste oameni plictisiti, monotoni. Doar un pistol v-ar trebui in gura, si cred ca tragaciu s-ar declansa singur.

Si mai e subcultura din manele. Un om destept si-ar da seama imediat ca maneaua ii insulta imediat inteligenta. Sa stai sa asculti manele inseamna o indobitocire umana, coborandu-te la inteligenta unei bovine. Dar fiecare om este nascut cu un anumit simt al bunului gust. Poate ca aici este problema Romanii, din cauza unor vieti lipsite de calitate, poate ca pe undeva si-au pierdut simtul acesta pentru bunul gust, nemaistiind sa-l aprecieze cum trebuie.

Acum am si io o intrebare pentru cei care asculta manele: "Te duci in strainatate si te intreba un strain pe care abia l-ai cunoscut: "Ce gen de muzica asculti?" si tu zici raspicat: "Manele!". Acum strainu zice "What is <<manele>>? Si tu ce-i zici? "It's gipsy music!" iar el zice: "Oh, are you a gipsy!". Nu vreau sa par rasist, dar se pare ca Romania este confundata de celelalte tari cu etnia rroma. Oriunde, sa recunoastem, rromii nu au imagine prea buna in strainatate. Asa ca, in concluzie maneaua ne cam tiganizeaza.

Acestea fiind spuse, speram ca in creierele voastre sa se ridice constiinta si sa spuna raspicat: "Nu manelelor!". Eu am transmis mesajul, datoria voastra este sa-l percepeti asa cum trebuie.

 

 

::HOME::  ::DESPRE NOI::  ::MANELE::  ::MUZICA::  ::ALTE ALEA::  ::MEMBRII::  ::CONTACT::